prins bernhard fonds
De kunst van het geven
Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren we bijzondere initiatieven en talent. Ook geven we particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

vsb fonds

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

gemeente emmen

Kunst en cultuur zijn op meerdere manieren belangrijk voor gemeente Emmen. Zo dragen ze bij aan Emmen als gemeente waar het aantrekkelijk wonen, werken en recreëren is en krijgt de economie een impuls door alle kunst en cultuuractiviteiten.
Maar kunst en cultuur zijn meer. Het is belangrijk bij de ontwikkeling van talenten, stimulering van de fantasie en het vertellen van een verhaal op unieke en eigen wijze.

Om kunst en cultuur in onze gemeente te stimuleren, hebben we in overleg met culturele organisaties bepaald op welke speerpunten we de komende vier jaar in gaan zetten. Deze speerpunten zijn vastgelegd in de Cultuurnota Van Goede Grond 2018 – 2021.
Alle informatie over de cultuurnota, de gehele nota én een samenvatting is te bekijken op www.vangoedegrond.nl (externe link)

Het Goed | EMMEN sponsort Hutspot the Musical door kleding beschikbaar te stellen. Woon je in de buurt van een vestiging van Het Goed en heb je spullen die je niet meer gebruikt, dan halen zij ze graag en gratis bij je op! Zij zijn namelijk heel blij met jouw gebruikte spullen.